Over ons

kantoor

De coöperatieve vennootschap HNR werd destijds (1975) opgericht door particuliere binnenschippers. Deze groep kwam voornamelijk uit de rangen van de beroepsvereniging Bond van Eigenschippers (Brugge/Gent).

Haar voornaamste doel was een halt toe te roepen aan de steeds stijgende premies op het gebied van scheepsverzekeringen. De oprichters besloten om door gebundelde vraag naar de verzekeringsmarkt goede verzekeringsvoorwaarden aan een gunstiger prijs te bedingen.

Vanuit dit idee werd de samenwerkende vennootschap HNR gesticht. Grondslag was dat iedere verzekerde onmiddellijk ook een vennoot/aandeelhouder zou worden. Dat betekent nog steeds dat het hoogste beslissingsorgaan van de vennootschap tezelfdertijd ook de vennoten zelf zijn, verzameld in de Algemene Vergadering.

Diezelfde gedachte is ook weerspiegeld in de Bestuurraad van HNR. Het merendeel van de leden is of was beroepshalve bij de zelfstandige binnenvaart betrokken.

Nog steeds is het de betrachting van de Bestuurraad om de belangen van de schipper te dienen. Als voorbeeld halen wij slechts aan dat HNR als één van de eersten op grote schaal de P&I-verzekering aanboden. Deze verzekering oversteeg moeiteloos de beperkingen van de vroegere verzekeringen “burgerlijke verantwoordelijkheid schipper” en “wettelijke aansprakelijkheid lading”.

Ook vandaag nog probeert de C.V.B.A. Het HNR de best mogelijke voorwaarden aan de best mogelijke premie aan te bieden. Als één van de grotere spelers kunnen wij dit mogelijk maken door ieder jaar aan de verzekeringsmarkt één vloot met standaard condities aan te bieden.

Praktisch

  • HNR is een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Dit betekent dat iedere verzekerde tevens vennoot/aandeelhouder is. Bijgevolg wordt bij aanvang een inleggeld van € 125,00.- aangerekend voor een aandeel. Deze som blijft uw eigendom en wordt bij beëindiging van de verzekering (na aftrok van nog eventueel verschuldigde bedragen) terugbetaald bij eenvoudige aanvraag.
  • Doordat HNR grotendeels met vlootcontracten werkt, zijn de hierna opgegeven premies slechts geldig tot de eerstkomende premievervaldag.
  • De P & I en rechtsbijstanddekking vervalt ieder jaar op 20 februari om 12.00 uur.
  • De vaste vervaldatum van de casco- en inboedelverzekering ligt op 20 mei om 12.00 uur.
  • De Algemene Vergadering van de vennootschap gaat door op vierde zaterdag van de maand april om 10.30 uur.

Medewerkers

Filip Dupont

Filip Dupont

claudine godefroi

Claudine Godefroi

sharon adam

Sharon Adam

liselotte storme

Liselotte Storme

els vanhonsebrouck

Els Vanhonsebrouck

Onze partners

Amlin
ARAG
AXA Belgium
Baloise Insurance
BDM
DKV Belgium
Euromex N.V.
Fidea
Jan Verheyen
LAR
Mondial Assistance
NN Group
RSA
Securex
VIVIUM

Onze pluspunten!

  • De beste premies
  • Schitterende voorwaarden
  • Wij verdedigen uw belangen
infocenter

Infocenter

Bekijken
veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Bekijken
offerte

Offerte

Aanvragen