08-08-14

Reisbijstand scheert hoge toppen !

Verschillende kranten en nieuwssites publiceerden artikels over het aantal ongevallen tijdens de eerste maand van de zomervakantie. Uitzonderlijk veel Belgen kregen in juli 2014 te maken met ongevallen op reis. Maar ook bij technische interventies bleek er een opvallende stijging. 

Bij één bepaalde operator steeg het aantal tussenkomsten met 21 % en in één op de tien gevallen ging het om een verkeersongeval. De medische dossiers stegen zelfs met 29 % maar ook dat was grotendeels te wijten aan ongevallen in het verkeer met medische letsels als gevolg.

Uit een eerste analyse blijkt ook al dat wellicht meer Belgen opnieuw met de wagen op vakantie gingen. Maar de stijging van het aantal ongevallen bewijst hoedanook dat rijden in het buitenland toch altijd risico’s inhoudt. En dat is ook normaal : de wegmarkeringen en verkeersborden zijn toch altijd iets anders, de lokale bestuurders hebben een ander rijgedrag, je rijdt niet in een vertrouwde omgeving en precies in die vreemde omgeving heeft men dan ook nog eens de neiging om meer rond te kijken (de bergen, de mooie dorpen en imposante gebouwen…). Allemaal factoren die ongevallen in de hand werken.

Een mooi bewijs dat het afsluiten van een reisbijstand en pechtverhelpingspolis van onschatbare waarde kan zijn als u op vakantie trekt naar het buitenland. En ook uw ongevallen- of hospitalisatiepolis kan in dergelijke gevallen goed van pas komen. En vergeet ook niet dat u voor reisbijstand ook een tijdelijke polis kunt afsluiten, beperkt tot de duur van uw vakantie. De kost van uw vakantie verhoogt dan nog wel een beetje maar bij ongeval of pech kan het een groot verschil maken en zelfs uw vakantie voor een stuk redden. Als u nog moet vertrekken dan bent u van harte welkom op ons kantoor voor meer informatie.